Ohjeet

Ohjeet ja Ruokinta

Meille tärkeintä koirien hyvinvoinnissa on ruokinta, josta emme jousta yhtään. Koiramme ruokitaan parhaalla mahdollisella tavalla, ​teollisia huonolaatuisia ruokia vältellen. Pääasiallisena ravintona koiramme saa NEU-ruokaa.

​Pääsääntönä sellainen, että 30% kuivamuonaa ruoan kokonaismäärästä, on varsin hyvä maksimi.

Koira sairastaa? Tässäpä ohjeita. Yleisimmät terveysongelmat..

Anaalivaivat; kun uloste on riittävän kauan löysää, eli anaalirauhaset pääse pusertumaan normaalisti, ​ja ne voivat tulehtua. Oire: koira tuijottaa takaosaa, raaputtaa kainaloaan, vetää pyllyään maahan..
Mikäli et itse osaa purskauttaa ja jatkohoitaa niitä, varaa aika lääkärille.
​Nielutulehdus; syystä tai toisesta koiran nieli on tulehtunut. Oireina voi olla ettei se halua syödä, tai ​se selvittelee köhimällä kurkkuaan. Myös oksennuspuklaukset voivat olla oireina. Itse opetan koiramme ​siihen että saan otsalampun kanssa kurkata nieluun, sormin painan kieltä alas ja kurkkaan onko nielu, ​tai nielurisat punaiset. Mikäli tämä ei onnistu itseltä, on hyvä varata aika lääkärille. Myös anaalivaivat voivat ​tulehduttaa nielua.
Korvatulehdus / hiivakorva; koira kulkee pää kallellaan ja ravistelee korviaan. Tutki korvat, onko punainen? ​korvaa voi yrittää putsailla, mutta hyvä olisi varata aika mahdollisimman pian eläinlääkärille. Korva voi olla
​todella kipeä.
Erilaiset mahapöpöt; pentukoiralla ripulia en katsoisi kovinkaan kauaa, muutaman päivän korkeintaan. Pentukoira ​menee herkästi heikkoon kuntoon ripulin aikaan. Ruokavalio yksinkertaiseksi, eli jauhelihaa, ja riisiä. Tueksi ​maitohappobakteeria (tehobakt).
​Pissatulehdus; koira pissailee todella usein, se saattaa olla hieman levoton ja nuoleskella alapäätään. Kiireellinen ​soitto päivystävälle eläinlääkärille. Pissatulehdus on paitsi erittäin kivulias, se voi levitä munuaisiin.

Näyttelytohjeita kaikille ..

Mielessä näyttelyt, kuinka valmistautua näyttelyihin, ja mitä siellä tapahtuu. Mukaan tarvitset:
-rekisteritodistus
-rokotuskortti
-tavan panta ja talutin
-juomakuppi ja vesi
-hyviä namuja seisotukseen ja kehään
-näyttelykaulain ja talutin
-numerolapunpidike, tai hakaneula
-itselle juomaa ja evästä

Koiran koulutusta näyttelyihin: klick klick klick
Koiranäyttelyissä: klick klick
Koiranäyttelyn kulku: klick
Shampoopesu viikko ennen näyttelyitä: klick
Koiran föönaus: klick

Näyttelykaulain: klick
Näyttelytalutin: klick
Koiran harjat: klick klick klick
Shampoot ja turkinhoitoaineet: klick

Näyttelyihin muita tarvikkeita: klick