Me ja kasvattaminen

90-luvun alussa meille tuli ensimmäinen lapinkoira, rakkaudesta tähän upeaan rotuun aloin kasvattamaan. Harrastamme koiriemme kanssa metsässä kävelyä, retkeilyä, ja näyttelyissä käyntiä. Koli on ollut meille tärkeä paikka Lapin ohella. Kesällä 2019 ostimme sieltä upean rantapalstan, jossa on 200m rantaviivaa. Nautimme siellä retkeilemisestä koiriemme kanssa ja sen voimaannuttavasta luonnosta. Toinen intohimomme on Lappi, jossa vietämme koiriemme kanssa useita kuukausia vuosittain, nauttien retkeilystä ja patikoinneista. Luonto on meille tärkeä, voimaa antava paikka, jota yritämme hyödyntää mahdollisimman usein näiden rakkaiden perheenjäsentemme kera.


Kasvattaminen
Kuvia koiriemme olosuhteista. Koiramme ulkoilevat katetussa tarhassa. Juomakuppina betoninen Sula astia, joka pitää veden sopivan lämpöisenä keleistä riippumatta. Koppeina Jämpti kopit, Kotimainen rotaatiovalutekniikka pohjana. Häkkien pohjat Lakan betonin laattoja, jotka pestään säännöllisesti. Koirille on lisäksi metsätarha, jossa saa juosta ja peuhata, kaivaa ja rellestää sydämen kyllyydestä. Koiriemme säännöllinen lenkitys kuuluu arkirutiineihimme. Koirien olosuhteet on tehty parhaalla mahdollisella tavalla, että karvakavereillamme olisi hyvä olla. Koirien kohtelu, erinomainen ruokinta, siistit ja puhtaat tilat, ovat kasvattamisemme kulmakiviä.

Info

Kaikki siitoskoiramme ovat pra a, pompen N/N, ja useimmat nartuistamme on DM testattuja, ja DM terveitä. Valtaosa pentueistamme on sellaisia joista toinen, tai kummatkin vanhemmat on luonnetestattuja, tai MH luonnekuvaus suoritettu hyväksytysti.

 • ​Tärkeintä meille on koiriemme paras mahdollinen ruokinta, ja koiriemme erinomaiset olosuhteet. Koiramme syövät pääasiassa mahdollisimman luonnonmukaista ruokaa, jossa höysteenä marjaa, omenaa ja kasviksia. Vähintään kerran viikossa kalapäivä.
 • Koiramme elävät pääasiassa ulkona, päästen myös sisälle niin halutessaan. Koiriemme häkit ovat isoja, osassa niistä on kaakelipohjat, tämä mahdollistaa tarhojen pesun ja erinomaisen hygieniasta huolehtimisen. Jokaisessa tarhassa on isot vesiastiat ja lämmittimin, tämä mahdollistaa sen että olipahan keli mikä hyvänsä, koirilla on aina oikean lämpöistä vettä saatavilla, eikä vesi koskaan jäädy. Koiriemme kopit ovat suomalaisia rotaatiovalumenetelmällä valmistettuja Jämpti koirankoppeja. Tutustu Jämpti koirankoppeihin.
 • 2019 syksyllä koirillemme rakennettiin tarhoihin peltikatteinen noin 70 neliön katos, joka mahdollistaa koirien mukavan ulkoilun kelistä rippumatta.
 • Kun meillä on pentueita, emät ovat pentujensa kanssa sisällä talossamme. Pentulamme on varustettu kaikin mukavuuksin: lattialämmitys, vesipestävä lattia, ilmastointi, radio, ilmanpuhdistuskoneisto, ja valvontakamerat jotka mahdollistavat emille omarauhaisuuden, kun voin viereisestä huoneesta tai puhelimesta seurata ja kuunnella pentulaa, missä ikinä sitten olinkaan. ​
 • Pennut ja emät ruokitaan mahdollisimman luonnonmukaisesti, tämä mahdollistaa parhaan mahdollisen alun elämälle.
 • Koiramme ovat laajasti terveystutkittuja, siitokseen käytämme vain terveitä, hyvä luonteisia ja kaikin puolin erinomaisia, ihmisrakkaita koiria.
 • Pentueet sirutetaan, ja rekisteröidään Suomen Kennelliittoon. Pentujen ollessa noin 6 viikkoa ne käytetään eläinlääkärintarkastuksessa, ostaja saa pennulleen eläinlääkärintodistuksen.
 • Ostaja saa pennun mukana ns. starttipaketin joka sisältää ruokaa, puruluita, pentupannan, leluja ja kaikenlaisia ohjeita. Kasvattajan tuki on 24/7, koko koiran elinkaaren ajan.

 • Olemme Suomen Kennelliiton jäsen, Lappalaiskoirat ry:n, ja SuKoka:n kasvattajajäsen. Olen suorittanut kennelliiton kasvattajakurssin 2010. Rotua olemme harrastaneet -90 luvun alusta saakka.
 • Olen harrastanut genetiikan tutkimista vuosikymmeniä. Tästä koen saavani paljon apua kasvatustyöhöni.
 • Kasvatuksen painopisteet ovat terveys, luonne ja alkukantaisen tyypin säilyttäminen. Erityisen tärkeäksi koen vähän haukkuvan ja hyvän hermorakenteen omaavan tyypin jalostamisen työssäni.
 • Pihamme ja kennelalueen vartioinnista huolehtii paikallinen vartiointifirma.